10TV.md // Unirea prin înot! Râul Prut devine mai mic în Anul Centenarului

0
658

Basarabeanul Ion Lazarenco va înota 100 de kilometri în râul Prut marcând astfel Centenarul Marii Uniri. Alături de fratele său de peste Prut, înotătorul Avram Iancu vor străbate apele râului de la Oancea până la vărsarea Prutului în Dunăre. Asta după ce a parcurs mii de kilometri și a parcurs în înot șapte strâmtori.

Moldoveanul care a străbătut șapte strâmtori ale oceanului planetar, Ion Lazarenco va înota râul Prut pentru a celebra cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Alături de Avram Iancu, cei doi români vor începe cursa vineri, 25 mai de la orele 10 din satul Oancea, raionul Cahul și vor coborî Prutul spre vărsarea sa în Dunăre. Ideia ia venit acum cinci ani, iar în Anul Centenarului sportivul și-a propus să aducă Unirea mai aproape și să parcurgă 100 de kilometri ai Prutului. Istoria nu se uită iar sângele apă nu se face ne-a mărturisit înotătorul, Prutul nu ne separă de frații noștri, acesta ne unește.

Ion Lazarenco a înotat sute de kilometri nu pentru medalii și distincții, ci pentru copiii nevoiași, pentru sportivii care practică înotul, dar și pentru a promova imaginea Republicii Moldova în lume. Acesta a reușit să cucerească prin înot strâmtorile Gibraltar, Canalul Mânecii, Canalul de Nord, Canalul Catalina și Strâmtoarea Cook.

Ion Lazarenco s-a născut pe 22 ianuarie 1978, în satul Brăviceni, raionul Orhei. Din anul 1997 este stabilit în Irlanda.

mai mult la :   10tv.md/2018/05/22/video-8/

Lasă un răspuns