#Diez.md : Sportiva din Moldova, Lilia Fisikovici, a stabilit un nou record la semimaratonul din Valencia. Ce rezultat a obținut

0
608
Lilia Fisikovici a stabilit un nou record național la semimaraton. Sportiva originară din Tiraspol a înregistrat rezultatul 1:12.11, care i-a permis să ocupe locul 36 la Campionatul Mondial de semimaraton, care s-a desfășurat la Valencia. La competiție au participat 122 de sportive.

Recordul naţional precedent (1:12.25) i-a aparţinut Valentinei Enachi şi a fost stabilit cu 22 de ani în urmă în Franţa. Performanţa Liliei este cu atât mai valoroasă, cu cât condiţiile meteorologice nu au fost dintre cele mai prielnice, competiţia fiind însoţită de un vânt puternic.

Lilia Fisikovici, în vârstă de 29 de ani, a ocupat locul 27 la Jocurile Olimpice de la Rio la proba maraton. În luna august ea va concura la Campionatul European de la Berlin, obiectivul său fiind calificarea și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

mai mult la :  www.diez.md/2018/03/27/sportiva-din-moldova-lilia-fisikovici-stabilit-un-nou-record-la-semimaratonul-din-valencia-ce-rezultat-obtinut/

 

Lasă un răspuns