Moldpres.md | Doi judocani moldoveni au devenit premianți la Cupa Europei, rezervată juniorilor

0
582

Chişinău, 26 mar. /MOLDPRES/. Judocanii moldoveni Ion Nacu și Victor Sterpu, ambii la categoria de greutate până la 73 de kilograme, au devenit în weekend, premianți la prima ediția a Cupei Europei, rezervată juniorilor, care s-a desfășurat la Saraejvo (Bosnia-Herșegovina), relatează MOLDPRES.

Ambii au devenit câștigători ai grupelor, iar în semifinale i-au învins pe Halil Cimen (Turcia) și, respectiv, pe Cesary Tchorzerwcki (Polonia) și s-au calificat în finală. Câștigător în acest meci a devenit Ion Nacu. ”Este un succes, care insuflă mult optimism pe viitor”, a declarat pe un site de socializare secretarul general al Federației naționale, Valeriu Duminică, care a însoțit lotul moldovean la turneu împreună cu antrenorul Veaceslav Bacal.

Campionul mondial de cadeți din anul trecut Eugen Matveiciuc (90 kg) a devenit câștigătorul grupei, dar în semifinala și disputa pentru locul trei a cedat, clasându-se pe locul cinci.

La turneu au mai participat Adil Osmanov (60 kg), Cătălin Marian și Vadim Zaharia, ambii la categoria de greutate până la 66 de kilograme, și Mihail Hâncu (81 kg).

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat la Campionatele Europene a fost Gheorghe Cotic (bronz, 1966, Luxemburg). Vicecampion european a devenit apoi Valentin Guțu (Gothenburg, 1971), medaliat cu bronz la aceste Europene în concursul pe echipe. Trei judocani moldoveni au cucerit anterior medalii la Campionatele Mondiale. Victor Bivol (65 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere la ediția desfășurată la Paris (1997). Victor Florescu (90 kg) a devenit vicecampion mondial la Birmingham (1999), iar Sergiu Toma (81 kg) a cucerit bronzul la Mondialele din 2011 (Paris). Premianți la Europene au devenit Victor Bivol, Oleg Crețu, Andrei Golban, Marcel Trudov, Nicolae Belocosov și Sergiu Toma.

mai mult la :  www.moldpres.md/news/2018/03/26/18002415

Lasă un răspuns