Moldpres.md : Nouă boxeri moldoveni vor participa la Europenele Under-22

0
603

Nouă boxeri moldoveni vor evolua la Campionatul European Under-22, care se va desfășura la Târgu-Jiu (România), a declarat astăzi, într-o conferință de presă secretarul general al federației naționale, Nicolae Savcov.

”Sperăm la evoluții meritorii”, a spus oficialul. ”Am efectuat în ajunul deplasării la campionat un cantonament, la Hâncești, în comun cu selecționata Italiei. A fost o pregătire productivă. Cred că vom obține medalii la Europene”, a opinat liderul lotului național, Dorin Bucșa, dublu premiant la Europenele anterioare.

Din componența echipei moldovene mai fac parte Mihail Cvasiuc, Vlad Gavriliuc, Oleg Rîsiuc, toți reprezentanți ai Școlii specializate de box din Grimăncăuți (Briceni) , Victor Vacula, Vlad Gumeniuc, Cristina Cravcenco (toți din Tiraspol), Victor Sambriș (Chișinău) și Cristi Constantinov (Hâncești).

Lotul național va fi însoțit de antrenorii Igor Untilă și Mihail Muntean. El va pleca la campionat mâine. Turneul va demara pe 25 martie și se va încheia la 1 aprilie, transmite Moldpres.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți (Briceni), care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), campion european (Ankara, 2011), angajat în prezent în echipa sportivă a Departamentului Trupelor Speciale de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns