Voievod.org : Al 5-lea eveniment sportiv din cadrul Anului Ștefan cel Mare, desfășurat la Orhei

0
711

Sîmbătă, 26 mai, în oraşul Orhei s-a desfășurat Turneul Republican de Lupta Naţională “VOIEVOD”, consacrat Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei.

La turneu au participat peste 250 de voievozi din 18 raioane ale ţării.

Primii pe saltelele de luptă au apărut cei mai mici și cei mai voinici, copiii, fiind urmaţi de juniori şi seniori. Îmbrăcați în uniformă sportivă cu mănuși de box și căști speciale pe cap, au arătat un adevărat spectacol pe saltea, demonstrând măiestria cu tehnici de luptă excelente.

Cei mai buni luptători vor fi selectați pentru a reprezenta țara la turneele internaționale „Clubul din Orhei s-a prezentat cu 120 de luptători, pracitc peste 12 sate sînt reprezentate în competiție. Ne-am străduit să orgniazăm pentru copii un turneu interesant, cei mici au demonstrat curaj, vedem o pregătire bună a sportivilor, vedem o tehnică tot mai bună și asta ne bucură”, a relatat Oleg Sclifos, vicepreședintele Federației de Luptă Națională Voievod.

Competiţia de la Orhei a durat aproape întreaga zi, la final cei mai buni sportivi au fost premiați cu medalii, diplome şi trofee, înmînate de oaspeţii de onoare – preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub, şeful Serviciului Tineret şi Sport, Victor Gherman, directorul Şcolii Sportive Raionale, Vitalie Patraş şi preşedintele Federaţiei de Luptă Naţională „Voievod”, Nicolae Pascaru.

sursa :  voievod.org

Lasă un răspuns