Dumitru Galagoț a fost desemnat cel mai bun boxer moldovean în 2018

0
298

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Reprezentantul Școlii specializate din Grimăncăuți (Briceni), Dumitru Galagoț, (64 kg) a fost desemnat de Federația națională de profil, cel mai bun pugilist în 2018, transmite MOLDPRES.

Performanța cea mai importantă înregistrată de el anul curent este medalia de bronz cucerită la Campionatul Uniunii Europene (Valladolid). De asemenea, în palmaresul său figurează primele locuri pe care s-a clasat în 2018 la patru turnee internaționale de anvergură, inclusiv la ”Centura de Aur-Nicolae Linca (București, România).

”Dumitru Galagoț este, cu adevărat, cel mai bun boxer moldovean al momentului. Leg de el în continuare multe speranțe. În primul rând, țintim împreună obținerea anul viitor a biletului de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia, 2020). Dar, pentru aceasta este nevoie să aibă o evoluție meritorie la Campionatele European și Mondial din 2019. Părerea mea fermă este că el este primul boxer moldovean care are cele mai bune șanse de calificare la Olimpiada din 2020”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul performerului, Petru Caduc, tehnicianul care i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac și Veaceslav Gojan.

Dumitru Galagoț din Balți

”Eu sunt într-un gând cu antrenorul meu. Obiectivul major este calificarea la Jocurile Olimpice”, a adăugat Dumitru Galagoț.

Laureatul are 26 de ani. Este originar din Bălți. În afară de performanțele obținute anul curent el a mai devenit vicecampion european (Minsk, 2013), medaliat cu bronz la Campionatul Uniunii Europene din 2014 (Sofia), posesor al distincției de bronz la Campionatul Mondial Universitar (Baku, 2013), la Jocurile Mondiale Universitare (Kazan, 2014), câștigător al turneelor internaționale de clasa ”A” ”Centura de aur – Nicolae Linca”(București, 2013/2014), ”Beogradski pobednik” (Belgrad, 2015) și ”Algirdas Socikas” (Kaunas, 2016).

sursa : www.moldpres..md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here